Alumínium reluxa

Lakások és irodák ablakainak egyszerű, hatékony és könnyen szerelhető árnyékoló berendezése. Az alumínium lamellás belső árnyékoló könnyen kezelhető, egyszerűen tisztítható, elegáns díszei a mai modern otthonoknak.
A fény mennyisége és iránya a lamellák forgatásával irányítható.

Alkalmazása korlátlan lehetőséget nyújt, hiszen bármelyik ablak– ill. ajtótípusra szerelhető. Boltíves, háromszög ablakok és ajtók árnyékolása is megoldható reluxával. Ebben az esetben a lamellák mozgathatók, de fel nem húzhatók.
A lamellák gyári lakkozásúak, 25 és 16 milliméteresek. Megrendelőink több mint 100 féle szín és anyagmintázat (perforált lamellák) közül választhatnak.
Reluxáink szerkezetének színei alapáron fehér és barna, azonban megrendelhető színazonos kivitel, melynél a felső sín, zsinór és a létra színe megegyezik a lamellák színével.

A lamellák bowdenes, üvegpálcás, golyóláncos forgatással működtethetők, a függőleges mozgatás zsinórral végezhető.
Hagyományos reluxa esetén a lamellák felhúzása a karnis végén kivezetett zsinórzat segítségével, a falfelületre rögzített béka segítségével történik. A lamellák forgatását a fejsín végén kivezetett bowdennel lehet végezni. Üvegpálcás reluxánál a lamellák behúzását a karnis oldalán kivezetett zsinórokkal lehet szabályozni, rögzítésüket a kivezetésnél alkalmazott súlyzár végzi amelyet a zsinórok húzásirányával lehet szabályozni. A lamellák forgatása a fejsín oldalán üvegpálcával vezérelhető, amely egy kis csigahajtás segítségével vezérli a lamellákat.
Golyóláncos reluxa mind a felhúzást, mind a lamellák forgatását a golyólánc megfelelő szárának a húzásával lehet előidézni. A golyólánc meghúzásával először átfordulnak a lamellák, és tovább mozdítva emeli, süllyeszti a lamellákat.

Az alumínium reluxa széles körű elterjedését könnyű kezelhetőségének és korlátlan színválasztékának köszönheti.

Fa reluxa

A természetes anyagokat és a modern designt kedvelők ideális árnyékolója.

A fa reluxa készülhet 25, 35 és 50 miliméteres trópusi fa lamellákból színes zsinórzattal, vagy akár motoros kivitelben.
Működtetése az alumínium reluxáknál megszokott pálcás megoldással, a lamella színével megegyező farúd pálcával lehetséges. A lamellák gyűjtése zsinórral történik.
A hatalmas színválasztéknak köszönhetően bármely környezetbe harmonikusan illeszkedik. Választható színek: fehér, natúr, zöld, golden, herry, mahagoni, tiger és venge.