Textilminták

Napellenző

Hasznos és dekoratív kiegészítői családi házak teraszainak, társasházi lakások erkélyeinek vagy vendéglátói, szállodai létesítményeknek, kerthelyiségeknek. Az általunk forgalmazott napellenzők alumínium és acél porfestett szerkezetre épülnek, ez biztosítja a napellenző szerkezetének hosszú élettartamát. A szerkezet alapszíne: RAL 9010 (fehér) vagy 9018 (szürke). Rendelhető továbbá minden RAL-színben felár ellenében.

    

A napellenzők ponyvájának kiválasztása a legfontosabb a termék esztétikája szempontjából. Árnyékolóinkat az osztrák SATTLER és a spanyol SAULEDA cégek által gyártott ponyvákkal szereljük. Közel 100 különböző textil biztosítja az épülethez és környezetéhez való illeszkedést. A ponyvák UV-stabil és szűrő, szálában színezett dralon vászonból készülnek. Gombásodás ellen védettek, akár tartósan vizesen összetekert állapotban sem penészednek össze. A ponyvák élettartama rendeltetésszerű használat esetén 10-12 év.
Napellenzőinket szöveterősített PVC ponyvával is szereljük.

Napellenzők extra felszerelésekkel is rendelhetők

Szél-eső roló

Kültéri pihenő, elárusító, vendéglátó helyek eső és szél elleni védelmét biztosítja, a természetes fényviszonyok és a természetes kilátás megtartása mellett. Gyorsan és egyszerűen feltekerhető. Függőleges működésű árnyékoló. A ponyva feszességét horganyzott acélcső biztosítja, mely két oldalon futó feszítő sodronyban mozog.
Alapáron kézi hajóművel rendelkezik.
Motoros működtetéssel és extra felszereltséggel is rendelhető.

Ejtőkaros napellenző

Az ejtőkaros napellenző szerelhető mennyezetre, homlokzatra vagy közvetlenül a nyílászáróra is. Szélessége 0,8–7 m-ig változhat. Szélességétől függetlenül 2 db karral van ellátva. A napellenző karok hossza 0,5–2 m-ig változhat.
Az árnyékoló szerkezetének alapja egy horganyzott acélcső, melyet alumíniumöntvény hengertartók rögzítenek megfelelően szilárdan a fogadószerkezethez. A karok a ponyvacső alatt kerülnek rögzítésre, melyek kitekeréskor a saját súlyuk által buknak ki. A ponyva feszességét a karok súlya és az ejtőcső biztosítja.
Ejtőkaros napellenzőinket a SATTLER cég által gyártott ponyvákkal szereljük.
Alapáron 20 cm-es drapériával és kézi hajtóművel rendelkezik.
Motoros működtetéssel és extra felszereltséggel is rendelhető.

Könyökkaros napellenző

A könyökkaros napellenző igen népszerű árnyékoló. Egy hordozó zártszelvényre épül, amely összetartja a szerkezetet és a napellenző felszerelését is lehetővé teszi tetszőleges helyen. Működésénél a beépített könyökkarban tárolt erőt hasznosítja a ponyvafelület mozgatására ill. feszesen tartásához.
A napellenző fémszerkezete elektrosztatikus porszórással kezelt alumínium profil és öntvény. A fémszerkezet kialakítása olyan, hogy méretétől függően 30–40 km/h szélviszonyok mellett még képes a ponyvafelület tartására.
A ponyvát feszesen tartó könyökkarok dőlésszöge fokozatmentesen állítható.
A napellenző 5 m szélességig 2 db, 6–8 m között 3 db, 8 és 10 m között 4 db könyökkarral van ellátva. A 7 m-nél szélesebb napellenzők görgős bölcsővel készülnek. Karkinyúlás típustól függően 1,5–5 m-ig lehetséges.

A napellenző felszerelése oldalfali (homlokzati, szarufa végére is rögzíthető) vagy univerzális konzollal történik.
Könyökkaros napellenzőinket a SATTLER cég által gyártott ponyvákkal szereljük.
Alapáron 20 cm-es drapériával és kézi hajtóművel rendelkezik.
Motoros működéssel és extra felszereltséggel is rendelhető.

Télikert árnyékoló (pergola)

Napjainkban a télikertek egyre nagyobb teret hódítanak. A szerkezetüket borító üvegfelület napsugárzás elleni védelmére szolgál ezen árnyékoló, mely kívülről az üveg felett helyezkedik el, védve a felületet a felmelegedéstől. Osztás nélkül 5×4 m-ig készülhet. Nagy előnye, hogy bármely méretben sorolható. Motoros működtetéssel rendelhető.

Teraszárnyékoló

Éttermek és teraszok stabil, szélálló és biztonságos árnyékolója. Osztás nélkül 5×5 m-ig készülhet. Nagy előnye, hogy bármely méretben sorolható. Alapáron kézi hajtóművel rendelkezik, de motoros működtetéssel is rendelhető.