Alumínium redőny

Az alumínium redőnyök hosszú élettartamúak, kiváló hőszigetelők, megjelenésük esztétikus, és hatékony védelmet biztosítanak betörés ellen. Működtetésük könnyű, teljes sötétítésre alkalmasak. Felszerelhetők bármely típusú ablakra, teraszra vagy kirakatra is. Külső, vakolható tokos és ráépíthető felsőtokos kivitelben szerelhetők. Mind a három megoldásnál alkalmazható a beépített mobil szúnyogháló. Kezelése kézi és motoros működtetéssel történhet.

    

Külső tokos alumínium redőny
A külső tokos alumínium redőnyöket rendkívüli szín- és formagazdagság jellemzi. A felhasznált alapanyag kiváló minőségű, gondozásmentes alumínium. A tok gyárilag szinterezett alumínium, melyben található a golyóscsapágyakon futó henger, melyhez feltolásgátlóval csatlakozik a redőnyléc. A lefutósín 22×53 mm-es alumíniumprofil, melyben zajcsökkentő gumibetét található. A redőnylécek 37 és 44 mm széles, ívelt, dupla falú alumínium profilok, melyek üreges része poliuretán habbal van kitöltve, ennek köszönhetően a hőszigetelési és hangszigetelési érték kiváló. A redőnyléc 20 féle színben válaszható. A redőnytok, lefutósín és záróléc színe alapáron fehér, barna, ezüst vagy krém, de bármely RAL színben rendelhető.

Vakolható tokos alumínium redőny
A redőny tokszerkezete a nyílászáró elé kerül felszerelésre, kizárva ezzel az esetleges hőhíd keletkezését. A redőnytok alsó szerelőfedéllel és vakolattartó sínnel készül. A tok ezáltal elrejthető a homlokzati burkolat vagy vakolat mögé. Már az épület kiviteli terveinek elkészítésekor figyelembe kell venni a redőnytok pontos helyigényét. Amennyiben a falazás már elkészült de a nyílászárók beépítése nem történt meg, a szükséges hely kialakítása tokmagasítóval megoldható. Ebben az esetben a nyílászáró valamivel alacsonyabb kell, hogy legyen.

Ráépíthető felsőtokos alumínium redőny
Ezen típusú redőnyrendszer a ház falába kerül beépítésre, a tokozat nem látszik. A nyílászáróval egy munkafolyamatban kerülnek beépítésre, ezért a falnyílást ennek megfelelően kell megtervezni és kialakítani.
Két különböző típusa van:

Műanyag redőny

A műanyag redőny igen széles körben kedvelt, ára és széles színskálája miatt. Hatékonyan sötétít, jó hőszigetelő és könnyen működtethető.
Készülhet külső, ablakra építhető felső és – még épülő házaknál - vakolható tokos kivitelben.
Mindhárom megoldásnál alkalmazható a mobil szúnyogháló.
Alapszíne fehér vagy barna, de a redőnylécek 14 féle színben rendelhetők.

    

Külső tokos műanyag redőny
A gyárilag szinterezett, védőfóliával ellátott, rozsdamentes Lindab tok kétféle alakban kérhető. A lefutósín fehér vagy barna (45 x 60 mm) műanyagprofil, mely rendelhető zajcsökkentő gumibetétes (22 x 45) kivitelben is. A lamellák 37 mm-es UV-álló műanyag lécek, melyek 14 féle színben rendelhetők. Kezelése kézzel vagy gurtnicsévélő automatával történik. A felhúzógurtni 16 mm, a zsinór 6 mm széles, szürke vagy fehér színű. Nyílászárón történő átvezetése görgős szerelvényekkel történik.

Vakolható tokos műanyag redőny
A redőny tokszerkezete a falban az ablak síkja előtt található, ezért esztétikusabb, mint a külső tokos redőny. Tokszerkezete alumínium toklemez, melynek elején hőszigetelő borítás található. Lehajtható alumínium szerelőfedéllel rendelkezik, mely minden RAL színben kérhető. A lefutósín fehér vagy barna (22 x 45) műanyagprofil, mely rendelhető zajcsökkentő gumibetétes kivitelben is. A lamellák 37 mm-es UV-álló műanyag lécek, melyek 14 féle színben rendelhetők. Kezelése kézzel vagy gurtnicsévélő automatával történik.

Maxi műanyag redőny
Az 55 mm magasságú redőnylécekből álló palást célszerűen a régi belsőtokos faredőnyök kiváltására szolgál. A lécek vastagságának köszönhetően egy stabil, hosszú élettartamú, de könnyen kezelhető egységet képez.

Fa redőny

Napjainkban a fából készült termékek reneszánszukat élik, ezért egyre népszerűbbek a fa redőnyök. Az általunk forgalmazott fa redőny anyaga szárított, görcsmentes hársfa. Felületkezelése lehet festett vagy lazúrozott.
Előnye: magas szintű esztétikai megjelenés, jó hő- és hangszigetelő, jó szellőztethetőség
Hátránya: rendszeres karbantartást igényel, nagy a helyigénye, nagy súlya miatt nehéz kezelésű.